18 Απριλίου 2015

Πράγματα που δεν έκανες

Λέει ο Λεο Μπουσκάλια στην διάλεξη του:

"Τώρα είναι η στιγμή να αγοράσεις το φόρεμα! Τώρα είναι η στιγμή να προσφέρεις τα λουλούδια. Τώρα είναι η στιγμή να κάνεις το τηλεφώνημα! Τώρα είναι η στιγμή να γράψεις το σημείωμα! Τώρα είναι η στιγμή ν' απλώσεις το χέρι σου και να αγγίξεις τον άλλο! Τώρα είναι η στιγμή να πεις χωρίς να ζητάς ανταπόδοση: «Είσαι σημαντικός για μένα. Καμιά φορά φαίνεται να το ξεχνάω. Η ζωή μου θα ήταν άδεια χωρίς εσένα». Κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, μια από τις γλυκύτατες φοιτήτριες μου ήρθε και μου άφησε ένα ποίημα στο γραφείο μου. Το ονόμασε πράγματα που δεν έκανες"

Η Μαρίνα Λιώμη μετάφρασε αυτό το ποίημα και ο Λάκης Παπαδόπουλος του έδωσε μελωδία το 1993. 20 χρόνια μετά η Κατερίνα Παπουτσάκη μαζί με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο ξαναζωντανεύουν το συγκινητικό τραγούδι στην πιο κάτω διασκευή:


"Αυτός είναι ο σκληρός τρόπος να μάθουμε ότι η αγάπη ζει στο τώρα. Είναι ένας σκληρός τρόπος για να μάθουμε ότι πρέπει να αγοράσουμε το φόρεμα τώρα, να γράψουμε το σημείωμα τώρα. Αλλά ξέρετε, εμείς έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Εκείνη δεν την έχει.."

Σόπιλιφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου