09 Σεπτεμβρίου 2013

Κόντρα στην κόντρα τους

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Σολωμού και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ενάντια στην υπό προετοιμασία επίθεση στη Συρία και τη ενδεχόμενη συμμετοχή της Κύπρου σε αυτήν. 

Αναλυτικά το κάλεσμα :

«Άδικοι πόλεμοι καμουφλαρισμένοι με το πέπλο της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παγκόσμιας δήθεν ασφάλειας, που στοχεύουν στο να τεθεί ολόκληρη η υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας ενεργειακά χρυσοφόρα περιοχή μας στη σφαίρα της απόλυτης επιρροής των ΗΠΑ και των συμμάχων της.

Και όλα αυτά με φόντο την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της πίτας, θέτοντας στη μέγκενη τους λαούς, δολοφονώντας εκατομμύρια και διαλύοντας την ίδια την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.

Αντιστεκόμαστε και καταδικάζουμε την εμπλοκή και της δικής μας φιλοΝΑΤΟικής κυβέρνησης στα εγκληματικά σχέδια κατά του λαού της Συρίας. Η διευκόλυνση αυτών που επιτίθενται στη Συρία καθιστά και την Κύπρο συνεργό στο έγκλημα, περιφρονώντας το φιλειρηνικό αίσθημα του λαού μας και υποσκάπτοντας την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας.

Το ΠΣΕ λοιπόν καλεί όλα τα οργανωμένα προοδευτικά σύνολα να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο. Καλούμε τον κάθε ένα που θέλει να ονομάζεται άνθρωπος να βγει στους δρόμους μαζί μας, να αντισταθούμε, να σηκώσουμε ανάστημα, να βάλουμε πλάτη για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο της ειρήνης και της δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου