12 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση : Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας

Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν τηρεί, για μια ακόμα φορά, υποσχέσεις και δεσμεύσεις, αλλά και επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των τριών Ημικρατικών Οργανισμών, ΑΤΗΚ-ΑΗΚ-Αρχή Λιμένων, που και οι ίδιοι οι δικοί της "οικονομικοί εγκέφαλοι" αναγνωρίζουν ως κερδοφόρους.

Κανένα λοιπόν δεν μπορούν να πείσουν ότι προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις λόγω οικονομικής ανάγκης, όταν μάλιστα οι τρεις οργανισμοί πρότειναν να αναλάβουν οι ίδιοι την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, πρόταση που αγνοήθηκε πλήρως από τους κρατούντες. Οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν πάγια επιδίωξη των νυν κυβερνώντων, σε αγαστή σύμπνοια με όλες τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, παρόλο που οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων σε όλες τις περιπτώσεις που εφαρμόστηκαν ήταν καταστροφικές. Η επιμονή σε "λιγότερο κράτος" δεν τεκμηριώνεται. Είναι ένα ακόμα δόγμα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας - πολιτών και εργαζομένων. 

Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί ανήκουν στο λαό, που με τη φορολογία του δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν, και αυτόν πρέπει να εξυπηρετούν. Η Κυβέρνηση όμως παίρνει αποφάσεις ερήμην του και εις βάρος του, για μια ακόμα φορά. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι παρά ξεπούλημα κοινωνικών αγαθών, ακόμα και αν οι οργανισμοί πωληθούν σε "καλή τιμή", καθώς θα εκποιηθεί ταυτόχρονα και το μελλοντικό όφελος, οικονομικό και κοινωνικό, που θα είχε η κοινωνία. 

Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας

- διαδηλώνει την πεποίθησή της, ότι η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο φυσικός πλούτος της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του λαού μας,

- απαιτεί από την Κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, έστω και τώρα,

- καλεί τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς σε σύμπηξη μετώπου κοινωνικής συμμαχίας και αντίστασης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και σε κάθε προσπάθεια επιβολής νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Από τη Γραμματεία της
Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου