07 Οκτωβρίου 2011

Αγανακτισμένοι τζαί αγ-Ανα-κτισμένοι!

(scandal)
Το κίνημα “occupy wall street” είναι αντίδραση στη δράση της κοινωνικής (δια)φθοράς τζαί της οικονομικής αυθαιρεσίας. Έρκεται να προστεθεί με τη σειρά του στην ήδη μεγάλη λίστα των ''αγανακτισμένων'' της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής τζαί της λατινικής Αμερικής. Μετά που τρεις εφτομάες παρουσίας στην wall street το κίνημα εξαπλώνεται τζαί πάρακατω (Boston, Chicago, Los Angeles, Seattle)...τζαί παρά την αστυνομική βία που χρησιμοποιείται για την καταστολή των διαδηλώσεων τζαι τις εφτακόσιες τζαί βάλε συλλήψεις, το κίνημα ούλλον τζαί φουσκώνει! Ενώ οι ''Δημοκράτες'' μάχουνται να έβρουν πως να προσεγγίσουν την κατάσταση, πολλά συνδικάτα τζαι φοιτητικές οργανώσεις εμπήκαν στο χορό πηλέ.

Οι απαιτήσεις ; ''Να σταματήσει η κυρίευση του πολιτικού πεδίου που το χρήμα τζαί τον οικονομικό παράγοντα'', '' Δικαίωμα στην εργασία'', ''Δικαίωμα στο μέλλον'', ''Οικονομική τζαί κοινωνική δικαιοσύνη''.

Το Σάββατο 15 του Οκτώβρη οργανώνεται η πρώτη διεθνής μέρα αγανακτισμένων. Τζαί είναι να διερωτάται κανένας τι είδους σλόγκαν ε να αναγράφονται στα πανό των ''δικών'' μας ''αγανακτισμένων'' τζαι εν τα λογιών συνθήματα ε να ξεστομίζουν ; ...

Είναι κρίμα... τζαί πραγματικά ΆΔΙΚΟ να μεν έσχει τες 15 τ' Οκτώβρη μες τους δρόμους της Κύπρου ΆΛΛΟΥ είδους αγανακτισμένους!  



Σκανδαλιάρης

6 σχόλια:

  1. που μας εξαρτάται αν θα μιλήσουμε επιτέλους επί της ουσίας για το τι προκαλεί την φτώχεια και την μιζέρια στην ανθρωπότητα

    χωρίς μιλλοσφοτζίσματα
    ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός σκοτώνει εκατομύρια ώστε ο κάθε στηβ τζομπς να έχει περιουσια δις στις πλάτες χιλιάδων κινέζων αλλά να κλαίμε επειδή πέθανε τζαι καλά ένας οραματιστής που έβαλεν το κέρδος πάνω που ούλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς όπως το λαλείς κάποια πράματα πρέπει να ειπωθούν ίσχια τζαι σταράτα. Τούτον ενεν πρόβλημα νομίζω. Το πρόβλημα είναι ποιος ε να τα πει, πότε τζαι πως ούτως ώστε να μεν εξιλαώσει τους πολλούς. Γ'αυτό νομίζω η συγκεκριμένη μέρα τζαι το συγκεκριμένο βήμα λόγο της εμβέλειας τζαι του διεθνιστικού του χαραχτήρα προσφέρεται για να φωναχτούν κάποια πράματα 'άφοα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κύπρος δε μπορεί να ακολουθήσει, διότι δεν έχει και τέτοιο πολιτικό χώρο έκφρασης.
    @osr
    Ενώ συμφωνώ απόλυτα με όσα λες για τον καπιταλιστή εγκληματία Steve Jobs για τις συνθήκες εργασίας στην Foxconn, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τούτο: Εκεί που οι άλλοι managers αυξάνουν κέρδη με περικοπές, ο ίδιος τόλμησε να δημιουργήσει αγορά και χρήμα με τα προιόντα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούλλα που την ανάποδην, πας-ανά-κατά, φίλε μου πασανάκατε στην Κύπρον. Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας που τους παπάες τζαι την δεξιάν με αρχηγόν έναν ξοφλημένον Χίτην, καπιταλισμός τζιαι κράτος στηριζίμενος που έναν κομμουνιστικόν κόμμα μετά που τον εσκοτώσαν οι ίδιοι οι καπιταλιστές (1974), στην σύχρονην εποχήν σοσιαλιστικόν κόμμαν που να στηρίζει τους ρατσιστές, οικολογικόν κόμμαν από εθνικιστές με δεξιόν οικονομικόν προσανατολισμόν, λαϊκόν καποταλιστικόν κόμμαν με κεντρώες πολιτικές τζιαι κεντρώον καπιταλιστικόν κόμμαν με σκληρές αντιεργατικές θέσεις, κομμουνιστικόν κόμμαν που να στηρίζει τες τράπεζες άμπα τζιαι παττήσει ο καπιταλισμός, ιντιμίντια από ακροδεξιούς τζιαι αγανακτισμένους ελαμίτες, θρήσκους κομμουνιστές τζιαι άθεους δεξιούς πατρίδα (νέοελληνοκυπριακή) - θρησκεία (γάμοι τζιαι βαφτίσια) - οικογένεια που την αριστερά, πατρίς (ελλάς ελλήνων χριστιανών) - θρησκεία (γάμοι βαφτίσια, μνημόσυνα) - οικογένεια που την δεξιάν τζιαι την ακροδεξιάν.

    Σύνθετον κοινωνικο οικοσύστημαν η Κύπρος φίλε μου τζιαι μοναδικόν εις τον κόσμον. Σαν την Κύπρον έν έσιει λαλούν μερικοί. Καλή θεωρία για να μεν αλλάξει τίποτε για τζιείνους που καλά την έχουσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sofroniou, τί εννοείς δεν έσχει έτσι πολιτικό χώρο έκφρασης στην Κύπρο; θεσμοθετημένο εννοείς;.. Δεν πειράζει, καλύττερα! Ο λόγος που ήβρεν απήχηση το κίνημα σε άλλες χώρες εν επειδή ούτε τζαμε έσχει... Ε να μου πεις η Ισπανία δεν έσχει έτσι χώρο, η Γαλλία δεν έσχει έτσι χώρο; Έχουν αλλά μεταξύ του έσχει τζαι του δεν εσχει υπάρχουν πολλές βαθμίδες. Δηλαδή μπορεί να έσχει αλλά το κατεστημένο έσχει τους βαφτισμένους εξτρεμιστές, περιθωριακούς τζαι μόνοι τους τα λαλούν μόνοι τους τα ακούουν... Έτσι πολιτικό χώρο έκφρασης εσχει τζαι στη Κύπρο...

    όσον για το Steve Jobs που λαλείς ότι οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε οτι ' Εκεί που οι άλλοι managers αυξάνουν κέρδη με περικοπές, ο ίδιος τόλμησε να δημιουργήσει αγορά και χρήμα με τα προιόντα του'... Σχείρου σχειρότερα! Δεν του αναγνωρίζω τίποτε. Τα προϊόντα του δε ξενερώνουν με αφάνταστα. Δεν ξέρω γιατί, εν όπως τα παπούτσια τα nike..δεν εφόρησα ποττέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Acera φίλε μου, σαν να τζαι πήρε σε πολλά που κάτω το τσίρκο των τελευταίων μηνών ; Δεν πειράζει, ξέρω οτι εν που τζαμέ που κάτω που ε να έβρεις τη δύναμη να πεταχτείς ίσχια πάνω!

    Είναι πασανάκατη η Κύπρος, ανάποδη λαλείς ... ε σχετικό φίλε μου, εξαρτάται που τι θεωρείς συσταρισμένο τζαι ίσχιο... Στην Ιταλία έσχει χριστιανοσοσιαλιστικό κόμμα, στη Γαλλία έσχει κόμμα οικολόγων που αριστερίζουν τζαι έσχει τζ άλλο που ε καθαρά δεξιό...Παρακολουθώ τες τελευταίες εφτομάες την προεκλογική για το χρίσμα του σοσιαλιστή υποψηφίου για τις προεδρικές στη Γαλλία τζαι κάποιοι είναι σαν να ανοίξαν λάθος πόρτα...ή ήβραν ανοιχτά τζαι μπήκαν...

    Τούτο το φαινόμενο στην κοινωνιολογία λαλούν το recontextualisation, δηλαδή εν μια διαδικασία που πιάνει θεωρίες, ιδεολογίες, θρησκείες κτλ που ένα context τζαι μπήει τες σε άλλο. Τούτη η διαδικασία δημιουργεί αναπόφευκτα παραλλαγές των θεωριών, ιδεολογιών κτλ στις οποίες στηρίζεται... Με άλλα λόγια κονφιρμάρεται η άποψη οτι ''σαν την Κύπρο έν εσχει''! Να την αλλάξουμε όμως! Πάλε σαν τη Κύπρο έν θα έσχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή