23 Φεβρουαρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις ενέργειες και τη συμπεριφορά των Κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, που μεθοδεύουν δια της Βουλής ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, κάτι που συνιστά γοργό βάδισμα της μοιρασμένης μας Πατρίδας προς την αιματοβαμμένη στρατιωτικοπολιτική συμμαχία, το ΝΑΤΟ.

Οι όποιες προσπάθειες εξωραϊσμού του λεγόμενου Συνεταιρισμού για την Ειρήνη συνιστούν προσπάθειες εξωραϊσμού του ίδιου του πολεμοκάπηλου ΝΑΤΟ και προετοιμάζουν το έδαφος για ένταξη σε αυτό. Το ΠΣΕ δηλώνει ευθαρσώς ότι ο λεγόμενος Συνεταιρισμός είναι πρόγραμμα του ΝΑΤΟ. Στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ αναφέρεται μάλιστα ρητά, ότι ο λεγόμενος Συνεταιρισμός για την Ειρήνη είναι πρόγραμμα πρακτικής συνεργασίας μεταξύ ξεχωριστών χωρών και του ΝΑΤΟ. Είναι ένα πρόγραμμα που διέπεται όπως επισημαίνεται από τις δημοκρατικές αρχές της Νατοϊκής Συμμαχίας και στοχεύει στο κτίσιμο ισχυρών δεσμών ασφάλειας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν και του ΝΑΤΟ.  

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο τι είναι ο λεγόμενος αυτός Συνεταιρισμός και επειδή λοιπόν φαίνεται η μνήμη κάποιων έχει ξεθωριάσει, υπενθυμίζουμε ότι το δίδυμο έγκλημα κατά του κυπριακού λαού, σχεδιάστηκε στην εαρινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα το 1971 και εκτελέστηκε από την Τουρκία, μια πανίσχυρη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ σήμερα.

Για το ΠΣΕ λοιπόν, η όποια προσπάθεια παράκαμψης της Κυβέρνησης με σκοπό την ένταξη της Κύπρου στο Πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, συνιστά προδοσία και πράξη υπονόμευσης της ήδη εύθραυστης ειρήνης στην Κύπρο και στην περιοχή μας. Εμείς στην Κύπρο, κόντρα στις όποιες φωνές και μεθοδεύσεις πολιτικών προσώπων και Κομμάτων, θα συνεχίσουμε πεισματικά να αντιστεκόμαστε, όχι μόνο στην ένταξη μας στο ΝΑΤΟ, αλλά και στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη που αποτελεί ευρωπαϊκό προθάλαμο του ΝΑΤΟ.

Καλούμε λοιπόν τον κάθε προοδευτικό φιλειρηνικό άνθρωπο να καταδικάσει αυτούς που μεθοδεύουν την ένταξη μας σε πολεμοκάπηλα προγράμματα, Συνεταιρισμούς και Συμμαχίες. Καλούμε όλους τους κύπριους να τιμήσουν τους νεκρούς του πραξικοπήματος και της εισβολής, αντιστεκόμενοι στις μεθοδεύσεις για ένταξη μας στο στρατόπεδο των ενόχων για την κυπριακή τραγωδία.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΠΣΕ διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, η ώρα 10:30 το πρωί, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτών που επιχειρούν να εντάξουν τη μοιρασμένη Κύπρο στο ΝΑΤΟ. Στην εκδήλωση καλούμε όλους να συμμετάσχουν, προοδευτικές, δημοκρατικές, αντιστασιακές και αντιπολεμικές Οργανώσεις, Κινήματα και Κινήσεις πολιτών, τον κάθε προοδευτικό και φιλειρηνιστή Κύπριο.  

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Λευκωσία, 22 Φεβρουαρίου 2011

1 σχόλιο:

  1. Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο τη Βουλή: http://www.sigmalive.com/news/local/358559

    ΑπάντησηΔιαγραφή