21 Δεκεμβρίου 2014

Στην Κ.

Κάθυ Παρθύμου- Τότε
 Η αλήθεια είναι πως για τον Παύλο Σιδηρόπουλο φοβάμαι να γράψω, διστάζω. Ο Παύλος έζησε και έφτιαξε εκατοντάδες ροκ ιστορίες που δεν ξέρεις από που να αρχίσεις. Το πιο εύκολο θεωρώ είναι να αρχίσεις από το τέλος, δηλαδή το θάνατό του. Ή ίσως από την αρχή του τέλους, δηλαδή την ηρωίνη.

Πριν προχωρήσω όμως θα ήθελα να πω πως χωρίς τον Μανώλη Νταλούκα και την επίμονη έρευνα του πολλά πράγματα θα έμεναν στην αφάνεια ή χειρότερα θα κυριαρχούσαν οι ψεύτικες εκδοχές. Όσα γράφω έχουν κύρια πηγή τις συνεντεύξεις του Νταλούκα, χωρίς όμως να σημαίνει πως όσα έχω καταλάβει από αυτές είναι σωστά.

Ο πρώτος δίσκος του Παύλου είναι ο «Φλου». Σε αυτό το δίσκο ο Παύλος είναι με το συγκρότημα Σπυριδούλα, που αναφέραμε σε άλλη ροκ ιστορία πως πηρέ το όνομα. Στο δίσκο Φλου συμμετέχει και η Δήμητρα Γαλάνη στο τραγούδι “η ώρα του stuff” αλλά το όνομα της δεν αναφέρεται πουθενά επειδή είχε αποχωρίσει από την ΕΜΙΑΛ και υπόγραψε συμβόλαιο με τους ανταγωνιστές, την MINOS. Το 1979 γίνονταν και τέτοια!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το τραγούδι «Στην Κ.» αναφέρεται στην Κατερίνα Γώγου ή στην αδελφή του Παύλου, την Μελίνα. Η αλήθεια όμως είναι πως σε συνέντευξη της η Μελίνα είπε πως το τραγούδι το έγραψε ο Παύλος για κάποια Κάθυ με την οποία είχε δεσμό. Με περεταίρω έρευνα φαίνεται πως η Κ. είναι η Κάθυ Παρθύμου, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα όπου πιο κάτω/πάνω φαίνονται 2 φωτογραφίες της, τότε και τώρα.

Κάθυ Παρθύμου-Τώρα
Η Κ. ήταν η τελευταία σοβαρή σχέση του Παύλου. Ήταν ο τελευταίος αληθινός έρωτας πριν ο Παύλος μπει για τα καλά στον κόσμο των ναρκωτικών. Και αυτό γιατί μετά τον χωρισμό του από την Κάθυ, ο Παύλος γνωρίζει την ποιήτρια Γιόλα Αναγνωστοπούλου. Η Γιόλα, σύμφωνα με πολλούς της παρέας ήταν αυτή που έμμεσα ή άμεσα παρέσυρε τον Παύλο στα σκληρά ναρκωτικά και στην ηρωίνη. Σε αυτήν αναφέρεται το τραγούδι ¨Μου πες θα φύγω¨ όταν τον εγκατάλειψε, αφήνοντας τον να παλέψει μόνο του με τον δαίμονα που του γνώρισε. Η Γιόλα Αγνωστοπούλου πέθανε το 2005.

Πιο κάτω, το τραγούδι «Στην Κ (άθυ)» από live εμφάνιση το 1989 ένα χρόνο πριν τον θάνατο του. Είναι εκπληκτικό πως αν και live ηχογράφηση, δεν ακούγεται τσιμουδιά!


*Ευχαριστίες στον Θεόδωρο που μου έβαλε την ιδέα να το ψάξω.

Σόπιλιφ
Rock Ιστρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου