30 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση των ερευνητικών εργαστηρίων "Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης" και "Οπτικής Κοινωνιολογίας και Μουσειολογίας"

Τα ερευνητικά εργαστήρια "Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης" και "Οπτικής Κοινωνιολογίας και Μουσειολογίας", της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσχεση από την Αστυνομία Κύπρου φωτογραφιών της Πάολας Ρεβενιώτη από την εικαστική έκθεσή της με τίτλο "Διόρθωση" που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας. 

Η Δημοτική Αγορά χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως χώρος φιλοξενίας εικαστικών δρώμενων και εκθέσεων και η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε πάρει την έγκριση του Δήμου Λευκωσίας. Θέλουμε να τονίσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η αστυνομία η οποία κατέσχεσε τα έργα χωρίς να ειδοποιήσει τους διοργανωτές ή την καλλιτέχνη, επιστρέφοντας μόνο αυτά που θεώρησε κατάλληλα για έκθεση. Η αστυνομία δεν αποτελεί το αρμόδιο όργανο για να κρίνει το τι αποτελεί τέχνη και ούτε να ασκεί, αυτεπάγγελτα, λογοκρισία!

Το γυμνό σώμα -- αντρικό και γυναικείο -- χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε πολλές μορφές τέχνης στην Κύπρο, και θέλουμε να ελπίζουμε πως ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η αστυνομία δεν στοχεύει ενάντια στη δράση της οργάνωσης Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου.

Καλούμε την αστυνομία να επιστρέψει τις φωτογραφίες στους νόμιμους κατόχους της και να τερματίσει κάθε παράλογη δίωξη σχετικά με το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου