05 Σεπτεμβρίου 2013

Kινητοποίηση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, 4.00 μμ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ

Ο μνημονιακός νόμος για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής τον Μάη του 2013 συνιστά μια κατάφωρη κοινωνική αδικία, επιβαρύνοντας τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα για να μην επωμιστούν οι μεγαλοϊδιοκτήτες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τότε, κάτω από πίεση χρόνου, αλλά κυρίως μετά από δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα κατέθετε τον Σεπτέμβριο τροποποιήσεις του επαχθούς νόμου. Για μια ακόμα φορά, οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης αποδεικνύονται ασύστολα ψέματα, καθώς οι τροποποιήσεις που καταθέτει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στη Βουλή αφορούν σε απαλλαγή από φορολόγηση μόνο των πρώτων 5000 ευρώ. 

Η Κυβέρνηση καταθέτει επίσης στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο αλλοιώνει τη δομή και λειτουργία του Συνεργατισμού και πλήττει ριζικά τον κοινωνικό του ρόλο, και πάλι προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. 

Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας καλεί σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 4.00 μμ, για να 

- απαιτήσουμε να τερματιστεί η κοροϊδία σε βάρος του λαού,
- διαδηλώσουμε ότι δεν θα υποκύψουμε στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, και στην προσπάθεια κατάργησης κοινωνικών κεκτημένων
- απαιτήσουμε επανασυζήτηση και ριζική τροποποίηση του νόμου φορολόγησης ακίνητης περιουσίας, σε δίκαιη βάση, με απαλλαγή της πρώτης κατοικίας και αύξηση του συντελεστή φορολογίας για τις μεγάλες ιδιοκτησίες. 


Από τη Γραμματεία της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου