14 Ιουλίου 2011

Αφοπλισμός και Αποστρατικοποίηση (2)

Ανά-κατά
H έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί τζαι οι αλυσιδωτές συνέπειες της δεν νομίζω να αφήκαν κανένα μας “ατάραχο”... Πρόκειται για τραγωδία! H πρώτη σκέψη πάει,τζαι θα συνεχίζει να πηαίνει για πολύ τζαιρόν ακόμα, στους αδικοχαμένους τζαι στους δικούς τους... Ως έκφραση ελάχιστης αλληλεγγύης είναι η απαίτηση να αποδοθούν ευθύνες εκεί και ΌΠΟΥ υπάρχουν!

H ταραχή που προκάλεσε το συμβάν εκφράστηκε με ποικίλους τρόπους : Αγανάχτηση, θυμό, προβληματισμό, θλίψη ... Έγινε ειρηνική πορεία-διαδήλωση που είσχε ως κύριο σκοπό τη συμπαράσταση στο πένθος των συγγενών τζαι φίλων των θυμάτων, τζαι ως κύριο σύνθημα την απόδοση ευθυνών στους φταίχτες. Δυστυχώς, εκλέψαν την παράσταση τα εθνικιστικά – ακροδεξιά στοιχεία του ΕΛΑΜ που, χωρίς ίχνος σεβασμού στο πόνο τζαι στο πένθος των οικείων των θυμάτων, επροσπάθησαν να δώσουν άλλη διάσταση τζαι τόνο στην εκδήλωση με τις βρισιές τζαι τους βανδαλισμούς τους.

Την ίδια αισχρή (γιατί περί αυτής πρόκειται) αντίδραση είχαν τζαι τα πλείστα πολιτικά(ντικα) κόμματα. Απαίτησαν την εδώ και τώρα παραίτηση του προέδρου και της κυβέρνησης! Αν ήταν δυνατό θα ζητούσαν να τους κρεμάσουν τζαι ύστερα να γίνει έρευνα. Τζαι τούτα ούλα μερικές ώρες μετά το συμβάν, άσπλαχνα, αλύπητα, αδίσταχτα...

...Κάτι βρωμά... Δεν θέλω όμως να μπω σε έτσι περιπετειώδεις διαδικασίες γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν (ακόμα) τα απαραίτητα στοιχεία. Για όσους ενδιαφέρονται για περαιτέρω ρίξετε μια μαθκιά δαμέ.

Οι έρευνες για το πόρισμα αρκέψαν ήδη. Νομίζω είναι καθήκον μας ούλους ως “ταραγμένους” πολίτες, με συνέπεια, καθαρό μυαλό, χωρίς μικροκομματικές πολώσεις , οï μόνο να απαιτήσουμε αλλά τζαι να συνοδεύσουμε με το κριτικό μας πνεύμα, τις διαδικασίες έρευνας έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες τζαι να απαντηθούν τα ερωτήματα που αφορούν : τους λόγους που υπέκυψε το κράτος στο θέμα της κατάσχεσης των εμπορευματοκιβωτίων το 2009, ποια ήταν η στάση των κομμάτων τότε, της αμερικανικής πρεσβείας, ποιο ρόλο επαίξαν τα μμε στην τελική απόφαση ; Αφού επάρθηκε τούτη η απόφαση πως το κράτος, το ΓΕΕΦ, η επιτροπή άμυνας της βουλής είχαν προνοήσει για την ασφαλή φύλαξη των πυρομαχικών; Πως εξέσπασε φωθκιά στη περιοχή; Ηταν ενέργεια κακόβουλη; Από αμέλεια;

Τζαι το σημαντικότερο ας μπει επιτέλους θέμα, τι κινδύνους διατρέχουμε ως πολιτεία που την ύπαρξη στο νησί 6 μόνιμων στρατών τζαι των πυρομαχικών που εξυπακούονται, αποθηκευμένα σε γειτονιές, χωρκά τζαι πόλεις ούλης της Κύπρου! Να μας πουν αν πραγματικά εξυπηρετούν σε κάτι τούτα ούλα τα πυρομαχικά πεταμένα ποτζεί ποδά... (όσοι υπηρετήσαν ξέρουν ότι το "πεταμένα" δεν είναι υπερβολή). Είναι ακόμα τόσο παράλογο να μιλούμε για πλήρη Αφοπλισμό τζαι Αποστρατικοποίηση της Κύπρου;

ανάκατος

4 σχόλια:

  1. Αντ'αυτού τραουδούν τον Εθνικό 'Υμνο (ντε με κούιγ), λες τζαι εν δικός μας ο ύμνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ανακατώσουμε τζαι τα "κούιγ" μας μες την υπόθεση δεν θα βρουμε άκρη με τίποτε...Καθαρό μυαλό είπαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. En ixerw an o pliris afoplismos tjai apostratikopoiisi tis kiprou en efihti monofatsi, alla pisteukw oti mporei na ginei stadiaka, klimakota. Theorw to realistiki prosegisi.

    ps: En euharistw esto pou sizitite to thema mesa pou ta blogs! to thema en kataposo oi "nomimoi" armodioi mporoun na tou dwsoun mia pio "episimi" ipostasi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίουρα δεν πρόκειται να έρτει μια καλήν ημέρα το κράτος τζαι να πει “άτε κλείω το στρατό, πηαίνετε ούλοι έσσο σας ” ! Όπως το είπες χρειάζεται μεθοδική τζαι κλιμακωτή διαδικασία.

    Όσο για το υστερόγραφο σου, έψαξα λίο τα καταστατικά των κομμάτων τζαι για παράδειγμα μες τζείνο του ακελ στο μέρος “χαρακτήρας και σκοποί γράφει” : “(...) το AKEΛ αγωνίζεται για μια Kύπρο ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ομοσπονδιακή, αδέσμευτη κι αποστρατικοποιημένη, απαλλαγμένη από ξένους στρατούς, έποικους και βάσεις. ”
    Αρα ως σκοπός θεωρητικά υπάρχει τζαι στους “νόμιμα” πολιτικούς υπεύθυνους όπως τους λαλείς...(σε ορισμένους τουλάχιστο). Το θέμα είναι να γίνει πράξη τζαι η διατύπωση τζαι η δημοσίευση της γνώμης μας επί του θέματος πιστεύκω έσχει το ρόλο της να παίξει σε τούτη τη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή