22 Ιουνίου 2011


1000 like(s) this 
Πηγή : http://www.kathimerini.com.cy
Tου Γιάννη Σεϊτανίδη

Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς ύψους 1.000 ευρώ ετησίως, για την προσεχή διετία, σε επιχειρήσεις που ήταν κερδοφόρες την τελευταία τριετία κατέληξε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με τις ηγεσίες του ΚEBE και της ΟEB, σχετικά με τη συνεισφορά των εργοδοτών στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

O αριθμός των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στην Κύπρο ανέρχοταν σε περίπου 244.862 στις 31 Μαϊου, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη. 
Το πακέτο αυτό, σε συνδιασμό με την προτεινόμενη συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων και την εισφορά των τραπεζών αναμένεται να αποδώσει την προσεχή διετία επιπλέον έσοδα περίπου 400 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, ενώ από τις εταιρείες το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαο Σταυράκη, ανέρχονται σε 100.000 οι επιχειρήσεις που θα συνεισφέρουν στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Επιπλέον αναμένεται η είσπραξη άλλων 120 εκατ. ευρώ, τα επόμενα δύο χρόνια, από τις τράπεζες ... 


ανάκατος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου