15 Δεκεμβρίου 2010

«Κύπρος: χώρα αλληλεγγύης και φιλοξενίας» - Παγκόσμια μέρα μεταναστών -

Κανένας άνθρωπος δεν επιλέγει να εγκαταλείψει την πατρίδα και την οικογένεια του. Κανένας άνθρωπος δεν επιλέγει να πάρει τον πικρό δρόμο της προσφυγιάς και της ξενιτιάς. Η μετανάστευση είναι φαινόμενο σύμφυτο με τις συνθήκες που επικρατούν στο σύγχρονο κόσμο.

Οι μετανάστες είναι θύματα της άνισης ανάπτυξης, της πείνας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης εις βάρους του αναπτυσσόμενου κόσμου. Είναι θύματα των συνεχών πολέμων, της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου που επιτίθενται στους λαούς και στον πλούτο τους για τα δικά τους συμφέροντα. Οι πόλεμοι και η φτώχεια είναι οι αιτίες της δυστυχίας των λαών, οι αιτίες που τους οδηγούν αναγκαστικά στη μετανάστευση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :
Το ΑΚΕΛ συνδιοργανώνει μαζί με την ΠΕΟ, την ΕΔΟΝ, την ΠΟΓΟ και την ΕΚΑ εκδήλωση κάτω από το σύνθημα «Κύπρος: χώρα αλληλεγγύης και φιλοξενίας» την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας μέρας μεταναστών που είναι καθορισμένη την 18η Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο τέρμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία από τις 10:00πμ – 2:00μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου